در حال بارگذاری.
موردی یافت نشد.

وکیل طلاق کیست و چه کاری انجام می دهد و چه گونه یک وکیل طلاق خوب انتخاب کنیم؟

وکیل طلاق کیست و چه کاری انجام می دهد و چه گونه یک وکیل طلاق خوب انتخاب کنیم؟
چکیده
در مورد وکیل طلاق چه می دانید؟ آیا تاکنون برای شما هم پیش آمده است که نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل طلاق داشته باشید؟ خدمات حقوقی وکیل طلاق به چه مواردی تقسیم میشود و چنین وکیلی چگونه از تضییع حقوق افراد جلوگیری می کند؟یکی از عمده ترین پرونده هایی که امروزه در دادگاه های خانواده مطرح می گردد، پرونده های مربوط به طلاق می باشد. در چنین شرایطی، بهترین کسی که می تواند به طرفین چنین پرونده هایی کمک کند وکیل طلاق است.
مشاوره جدایی و طلاق
دریافت مشاوره از متخصص جدایی و طلاق هزینه: 38,000 تومان شروع مشاوره
دریافت مشاوره آنلاین روانشناسی
  • حفظ حریم خصوصی در تمامی مراحل مشاوره
  • پشتیبانی 7 روز هفته پرونده های مشاوره آنلاین
  • بانک اطلاعاتی دقیق و قوی به همراه تیم مجرب و متخصص مشاوران
  • حل مشکلات و سئوالات کاربران توسط فرآیند و تکنولوژی به روز دنیا
شروع مشاوره
تاریخ انتشار: 1401/1/28 15:50 نویسنده: آرین یحیی پور
در مورد وکیل طلاق چه می دانید؟

آیا تاکنون برای شما هم پیش آمده است که نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل طلاق داشته باشید؟ خدمات حقوقی وکیل طلاق به چه مواردی تقسیم میشود و چنین وکیلی چگونه از تضییع حقوق افراد جلوگیری می کند؟

یکی از عمده ترین پرونده هایی که امروزه در دادگاه های خانواده مطرح می گردد، پرونده های مربوط به طلاق می باشد. در چنین شرایطی، بهترین کسی که می تواند به طرفین چنین پرونده هایی کمک کند وکیل طلاق است.

بر اساس آمار و ارقام بدست آمده در سال های اخیر، یکی از اساسی ترین مشکلاتی که باعث می شود زوجین در پرونده های طلاق دچار مشکلات متعددی شوند، عدم آگاهی آنان از قوانین است. از آنجایی که حقوق خانواده یکی از اساسی ترین و پر چالش ترین مباحث قانونی در هر کشوری به حساب می آید، به تمامی افراد توصیه می شود که بدون داشتن اطلاعات کافی در این زمینه اقدامی انجام ندهند؛ چرا که ممکن است حقوق انها پایمال شود و نتوانند از ضایع شدن حقوق خود جلوگیری کنند.

از آنجایی که وکیل طلاق دارای تجربه و توانایی کافی در پذیرفتن وکالت پرونده های مربوط به طلاق می باشد، بهتر از هر شخص دیگری می تواند اطلاعات قانونی لازم را به موکلان خود ارائه دهد. وکیل طلاق از طرف زن یا مرد می تواند در جلسات دادگاه حاضر شود و به نفع موکل خود، مدارک و ادله مهمی را ارائه دهد.

شاید هنگامی که در مورد وکیل طلاق صحبت می کنیم، بسیاری از افراد با خود فکر کنند که هیچ تفاوتی میان وکلای مختلف وجود ندارد و همه آنها می توانند وکالت پرونده های طلاق را بر عهده گیرند اما حقیقت آن است که مهارت و تجربیات وکلای مختلف با یکدیگر متفاوت است.

بهترین وکیل طلاق کسی است که سالهای زیادی در رابطه با پرونده های مختلف طلاق فعالیت کرده باشد و از تمام راه های میانبر چنین پرونده هایی اگاهی داشته باشد. چنین وکیلی علاوه بر آنکه باعث تسریع روند حقوقی پرونده می شود، باعث کاهش هزینه های دادرسی نیز می گردد.

توجه داشته باشید که هر چقدر روند دادرسی پرونده ها با سرعت بیشتری طی شود، هزینه های مربوط به دادرسی نیز کاهش می یابد و از طرفی دیگر نیز در صورت اطناب روند دادرسی پرونده ها، طرفین دعاوی مجبور می شوند تا هزینه های نسبتا سنگینی را برای طی شدن روند قانونی پرونده بپردازند. از چنین موضوعی به خوبی می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که عاقلانه ترین و بهترین راه ممکن برای رسیدگی به پرونده طلاق، مراجعه به یک وکیل طلاق متخصص و با تجربه می باشد.

اگر فردی تصمیم بگیرد که به زندگی مشترکش پایان دهد لازم است قبل از تصمیم برای طلاق از  مشاوره حقوقی طلاق توسط یک وکیل طلاق بهره مند شود.

به طور کلی پروسه طلاق نیاز به وجود یک وکیل طلاق متخصص دارد که در طول مسیر شما را راهنمایی کرده و از حقوق خودتان و طرف مقابل مطلع کند.

در این مطلب یک وکیل طلاق خوب را شرح داده ایم. با خواندن این مطلب با وظایف وکیل طلاق، نقش یک وکیل طلاق در روند طلاق را شرح داده ایم. این مطلب را بخوانید و وکیل طلاق را هوشمندانه انتخاب کنید.

گروه وکلای وکیل پرس آماده ارائه مشاوره حقوقی طلاق و قبول وکالت در حوزه طلاق است. در صورت نیاز به مشاوره وکیل طلاق با ما تماس بگیرید و از رهنمود های وکیل طلاق بهره مند شوید.

رابطه بین ازدواج و طلاق

وکیل طلاق با هدف احقاق حقوق افراد به ارائه خدمات حقوقی می پردازد. ازدواج فارغ از مسئله احساسی، از نظر قانون یک نوع قرارداد بین دو فرد محسوب می شود. بر اساس قانون یک قرارداد مادامی صحیح و قابل اجراست که شرایط و فاکتورهای مختلفی داشته باشد. برخی از این شرایط عمومی و برخی دیگر به صورت اختصاصی تعیین می شود.

یکی از مهمترین مسائلی که در مورد  هر نوع قراردادی صدق می کند، شرایط فسخ آن قرارداد است. اگر ازدواج از نظر قانون یک نوع قرارداد محسوب شود، طلاق نیز به معنی فسخ آن قرارداد است. بنابراین از مراحل و شرایط خاصی تشکیل شده است. اصولا در قانون شرایط فسخ به نحوی تعریف می شود که حق و حقوق طرفین قرارداد به نوعی رعایت شود و کمترین خسارت و ضرر به طرفین وارد شود.

بنابراین در اینجا ما با دو مفهوم چسبیده به هم طلاق و ازدواج سروکار داریم. به عبارت ساده تر ما زمانی می توانیم مسائل مربوط به طلاق را به درستی تحلیل کنیم که بتوانیم مفهوم قراردادی ازدواج را درک کنیم.

در هر نوع قراردادی طرفین نسبت به یک دیگر تعهداتی را تقبل می کنند. این تعهدات در متن قرارداد یا تعهد نامه ذکر می شود و بر اساس آن اگر یکی از طرفین برخلاف تعهد خود عمل کند، طرف دیگر حق شکایت و بازخواست او را پیدا می کند. همچنین یکی از شرایط صحیح بودن قرارداد مشخص کردن شرایط فسخ آن است.

 در واقع یک قرارداد زمانی اجرایی می شود که شرایط مشخصی برای فسخ آن نیز پیش بینی شده باشد. همه این موارد نیز در مسئله ازدواج وجود دارد. در ازدواج تعهدهایی برای طرفین ایجاد می شود که عدم تمکین به تعهدات یکی از شروط مهم فسخ آن ( طلاق ) می باشد. وکیل طلاق و دادگاه های خانواده بر اساس تعهدهای عمومی و اختصاصی ذکر شده در تعهدنامه ازدواج مسئله طلاق را بررسی می کنند. در ادامه بیشتر از این موضوع صحبت می کنیم.

وکیل طلاق کیست؟  وظایف او چیست

وکیل طلاق به چه کسی می گویند؟

وکیل طلاق شخصی است که از طرف شخص دیگر اعم از حقیقی یا حقوقی، به منظور عقد وکالت برای انجام امور مربوط به طلاق تعیین می شود. همچنین می توان گفت که وکیل طلاق به فردی گفته می شود که سال ها در مورد دعاوی خانوادگی و موضوع طلاق به جمع آوری دانش و اطلاعات پرداخته و به کلیه امور مربوط به طلاق از قبیل مهریه، جهیزیه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، فسخ نکاح، عده زن، حق رجوع مرد و مسایلی از این دست آشنایی داشته باشد.

وکیل در درجه اول می بایست به موکلین خود مشاوره حقوقی با توجه به نیازشان بدهد و در ادامه ممکن است به عنوان نماینده موکلین در دادگاه ها و دادسراها انجام وظیفه کند.

وکیل طلاق بدون دادن تعهد برای اخذ نتیجه مطلوب کارهای موکلین خود را انجام می دهد. به بیان دیگر یک وکیل طلاق نمی تواند هیچ گونه ضمانتی در مورد گرفتن تنیجه مطلوب به موکلین خود دهد. در نتیجه حق الزحمه ای که به این فرد داده می شود هیچ گونه ارتباطی با نتیجه حاصله ندارد. این مورد در حقوق به این شکل بیان می شود که تعهد وکیل به نتیجه نیست، بلکه به وسیله است.


یک وکیل به منظور قبول وکالت موکلین خود می بایست تحصیلات و تجربه کافی را در حوزه های مختلف حقوقی داشته باشد. از دیگر مشخصات یک وکیل این است که مهارت بالایی در سخنوری داشته باشد و بتواند دانش حقوقی خود را به بهترین شکل انتقال دهد. توانایی بالا در تجزیه و تحلیل اطلاعات و قوانین حقوقی در شرایط مختلف، توان تحمل فشار کاری بالا و داشتن اعتماد بنفس نیز از جمله ویژگی هایی است که باید یک وکیل از آنها برخوردار باشد.

چگونه وکیل طلاق را انتخاب کنیم؟

پیش از انتخاب هر نوع وکیلی از جمله وکیل طلاق، بهتر است تا حدودی به مشکل خود و راه حل های قانونی آن اشراف داشته باشید تا بتوانید از مهارت وکیل خود اطمینان حاصل نمایید. بهتر است که در گام اول میزان بودجه خود یا بعبارتی تمکن مالی خود را را به وکیل اطلاع دهید. توجه داشته باشید که این مورد و موارد مشابه در ادامه روند رسیدگی به پرونده شما تاثیر گذار است.

وکیل طلاق باید تصویر درستی از تمکن مالی و همچنین هزینه های ازدواج شما داشته باشد. با توجه به این مورد و با توجه به اینکه چیزی که به وکیل می رسد بهتر است قابل اثبات باشد پس حتما یک کپی از صورت حساب های بانکی، اوراق بهادار و کلیه قبوض پرداختی را همراه خود داشته باشید. همچنین کلیه مدارک و دارایی ها و بدهی های زناشویی نیز می تواند شامل این موارد شوند.

نقش وکیل طلاق چیست؟

وکیل در دعاوی خانواده و به خصوص در دعاوی مربوط به طلاق نقش بسیار مهمی در روند رسیدگی به این نوع دعاوی از شروع تا پایان آن ایفا می کند. یک وکیل به صورت علمی و بر طبق اجازه و اختیاری که قانون به وی داده است با بررسی و تحلیل پرونده های موجود، روند رسیدگی به این پرونده ها را تسهیل می کند و با نظارت مستمر بر روی پرونده از بروز مشکلاتی که در ادامه ممکن است ایجاد شود جلوگیری به عمل می آورد.

از آنجایی که پرونده های حقوقی از حساسیت زیادی برخوردار هستند احتمال بروز اشتباه در آن ها باید به حداقل برسد. چرا که بروز خطا در هر مرحله از دفاع موجب از دست رفتن زمان و هزینه قابل توجهی می شود و در برخی اوقات سال ها زندگی افرادی به حالت بلاتکلیفی سپری می شود.

در حالت کلی باید گفت که حضور وکیل طلاق در کنار شما احتمال رساندن شما را به حق و حقوق قانونی و شرعی تان را به مراتب افزایش می دهد.

انتظارات از وکیل طلاق و نحوه گرفتن طلاق

انتظارات افراد از وکیل طلاق

تا اینجا دانستیم که طلاق مسئله ای وابسته به ازدواج است. همچنین بیان کردیم که قانون مانند یک قرارداد به ازدواج نگاه می کند، از این رو طلاق در این نوع برداشت، می تواند به معنی فسخ قرارداد باشد. وکیل طلاق را در رابطه با چنین موضوعاتی باید جدی گرفت.

اما تفاوت عمده ای که بین یک قرارداد عادی با ازدواج به عنوان یک قرارداد قانونی وجود دارد این است که در ازدواج عملا زندگی انسانی دو طرف مطرح است. از این رو نمی توان به سادگی یک قرارداد تجاری با آن برخورد کرد.

بنابراین در طلاق مفاهیمی مطرح می شود که شما نمی توانید ردپایی از آن در سایر قراردادها پیدا کنید. در واقع انتظاری که از وکیل طلاق داریم این است که بتواند در مرحله اول این حساسیت را درک کند و بر اساس آن دست به اقدام بزند.

همانطور که در بالاتر گفتیم در ازدواج تعهدات بین طرفین ایجاد می شود. این تعهدات مهمترین فاکتورها برای ادامه حیات این قرارداد ( ازدواج ) است. این تعهدات به دو صورت عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند. تعهدات عمومی شرایطی است که به صورت قانونی باید در تمامی ازدواج ها رعایت شود و تعهدات اختصاصی شرایطی است که به صورت توافقی بین طرفین منعقد شده است.

به طور مثال شرط ادامه تحصیل همسر و یا داشتن اجازه برای سفر خارج از کشور از جمله مواردی است که به صورت عمومی وجود ندارد. به عبارت ساده تر اگر شما بخواهید ادامه تحصیل بدهید ولی همسرتان مخالفت داشته باشد، عملا هیچ حقی برای شکایت برای شما وجود ندارد، مگر این که شما در سند ازدواج خود تعهدی از وی گرفته باشید که این اجازه به صورت دائم به شما داده شود. 

نکته مهم اینجاست که در طلاق تعهدات عمومی و اختصاصی به یک اندازه ارزش دارند و هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. بنابراین یکی از طرفین بر اساس نقض یکی از شروط عمومی یا اختصاصی می تواند اقدام به طلاق کند.

 نقش وکیل طلاق در پرونده مهریه

مفهوم طلاق و مهریه مانند دوقلوهای به هم چسبیده هستند. مهریه از نظر قانونی و شرعی حق زن محسوب می شود و یکی از شروط مهم ازدواج است. از این رو زن می تواند بعد از جاری شدن خطبه عقد و بلافاصله اقدام به دریافت مهریه کند. به نظر شما وکیل طلاق در رابطه با چنین موضوعاتی چه اقداماتی می تواند انجام دهد؟

اما به صورت عرف در جامعه امروز ما مهریه تا زمان جدایی مطالبه نمی شود و به عنوان یک حق بر گردن مرد باقی می ماند. اما در زمان جدایی مرد خواسته یا ناخواسته این مهریه را باید پرداخت کند. ( البته در صورتی که زن مهریه را ببخشد این حق از گردن مرد ساقط می شود )

یکی از مسائلی است که سال ها در جامعه ایران وجود دارد این است که در زمان ازدواج مهریه ها به صورت فرا واقعی تعیین می شود و این مسئله باعث می شود که در زمان جدایی و طلاق عملا مهریه تبدیل به یکی از پر چالش ترین قسمت ها باشد. چرا که عموما مرد قادر به پرداخت تمام مهریه نیست و زن می خواهد که حق خود را بگیرد.

از طرف دیگر یک وکیل طلاق به خوبی می داند که عملا هیچ راهی به جز رضایت خود زن مبنی بر بخشش مهریه وجود ندارد و مرد نمی تواند تحت هیچ عنوان از زیر بار این حق فرار کند. این مسئله در مواردی مانند خیانت از جانب زن نیز صادق است. به عبارت ساده تر خیانت باعث میشود که حق مهریه از بین برود.

نکته مهم این است که این حق با فوت یکی از طرفین نیز از بین نمی رود و همچنان بر گردن مرد است. از طرف دیگر مهریه به عنوان حق اولا محسوب می شود. یعنی در صورتی که مرد فوت کرده باشد قبل از هر  اتفاقی ( مانند انحصار وراثت ) باید مهریه از اموال مرد پرداخت شود.

همچنین یکی از وظایف وکیل طلاق این است که بتواند راهکاری برای پرداخت منطقی مهریه پیدا کند. از این رو معمولا وکیل طلاق سراغ درخواست اعسار یا همان قسط بندی مهریه می رود. بر این اساس مهریه بر اساس توانایی پرداخت مرد به صورت ماهانه قسط بندی می شود.

 وکیل طلاق و حضانت فرزند و شرایط مهریه

وکیل طلاق و حضانت فرزندان

مسئله مهم دیگر در موضوع طلاق، حضانت فرزندان است. وکیل طلاق نقش اساسی و مهمی در رابطه با موضوع حضانت فرزندان دارد. در طلاق هر چیزی بر اساس تعهدات از پیش تعیین شده قابل بررسی است. همچنین طی این قرارداد تمامی اموال داده یا گرفته شده قابل بازپس گیری است. اما فرزندان به عنوان یک ثمره مشترک ازدواج مسئله ای است که نمی توان به این سادگی با آن برخورد کرد. در این جا با دو مسئله اساسی رو به رو هستیم.

اولا این که کودکان برای داشتن زندگی بهتر به هر دو والد خود نیاز دارند. بنابراین از نظر منطقی، قانونی و شرعی نمی تواند مادر را بر پدر یا برعکس ترجیح داد.

 از طرف دیگر فرزندان خود به عنوان یک انسان مستقل دارای شعور و اندیشه هستند. بنابراین تصمیم گیری برای ادامه زندگی یک انسان کار چندان ساده ای نیست و می تواند عواقب دنیوی و اخروی زیادی داشته باشد.

از این رو قانون در این مسئله به طور کامل به شرع و فقه رجوع کرده است. یک وکیل طلاق به خوبی می داند که به صورت عمومی در بسیاری از موارد حضانت فرزندان از هفت سالگی به بعد بر عهده پدر است. مگر این که ثابت شود پدر صلاحیت نگهداری فرزندان را ندارد و یا نمی خواهد این مسئولیت را قبول کند.

کشمکش ها بر سر حضانت فرزندان می تواند مدت ها طول بکشد. دادگاه تا زمانی که این مسئله به طور کامل روشن نشود عملا حکم طلاق را صادر نمی کند.

نقش وکیل در طلاق توافقی

اما چند سالی است که در ایران مسئله طلاق توافقی طرفداران زیادی پیدا کرده است. پس کاملا طبیعی است که افراد زیادی به دنبال انتخاب وکیل طلاق توافقی باشند. این مسئله عمدتا به این خاطر است که در حالت معمولی دادگاه باید تمامی شرایط و تعهدات و موارد مختلف مانند حضانت فرزندان، مهریه و … را بررسی کند. این بررسی ها و اعلام آرا می تواند مدت ها طول بکشد.

فرسایشی بودن روند طلاق باعث شده است که معمولا وکلای طلاق سعی کنند تا طرفین را راضی به طلاق توافقی کنند. طلاق توافقی به این معنی است که طرفین در موارد مشخص و تعهدات ذکر شده به یک توافق می رسند. به طور مثال زن قبول می کند در ازای نگرفتن مهریه، حضانت فرزندان به او داده شود. این توافقی است که بین طرفین ایجاد می شود و دادگاه به این توافق احترام می گذارد و دیگر سراغ بررسی  قوانین و شرایط مختلف نمی رود.

از این رو طلاق توافقی در مدت زمان بسیار کوتاه تری به نتیجه می رسد. این مسئله به نفع وکیل طلاق، طرفین دعوی و حتی خود دادگاه است.

از این رو وکیل طلاق معمولا سعی می کند در موارد مختلف بین طرفین توافق ایجاد کند. هر چه این توافقات بیشتر باشد مسلما مدت زمان دادگاه ها برای صدور حکم طلاق کوتاه تر می شود.

البته وکیل طلاق می داند که در این حالت نیز طرفین باید مراحلی مانند ارائه دادخواست، مشاوره روانشناسی برای چند جلسه، داوری و … را بگذارانند. بعد از گذر از این مراحل و مشخص شدن نتیجه مشاوره روانشناسی دادگاه برای بررسی شرایط طلاق تشکیل جلسه می دهد. در این جلسه می توان با بیان توافق میان طرفین عملا موضوع خاتمه پیدا کند.

بنابراین این تصور را نکنید که لزوما طلاق توافقی به معنی این است که در یک روز و در یک جلسه دادگاه همه چیز تمام می شود و شما تا وقت اداری همان روز حکم طلاق را خواهید گرفت.

وکیل طلاق و مسئله نفقه

نفقه نیز یکی از شرایط مختلفی است که یا باید به صورت توافقی بین طرفین مشخص شود و یا این که دادگاه خود اقدام به تعیین نفقه می کند. وکیل طلاق در رابطه با تعیین میزان نفقه می تواند اقدامات حقوقی مختلفی انجام دهد.

نفقه چه برای زن و چه بر فرزند بر عهده مرد است. تا زمانی رابطه و قرارداد ازدواج پابرجا باشد زن از حق نفقه برخوردار است. نفقه حداقل وجهی است که مرد باید برای زن هزینه کند تا زندگی او با مشکل مواجه نشود. قانون سالانه بر اساس  شرایط اقتصادی مقدار نفقه را مشخص می کند.

بر خلاف مهریه نفقه تحت شرایطی از گردن مرد برداشته می شود. به طور مثال در صورت عدم تمکین زن، حق نفقه از او گرفته می شود. اما بعد از طلاق این حق به طور کامل از گردن مرد ساقط است و زن بعد از طلاق هیچ ادعایی نسبت به این موضوع نمی تواند داشته باشد.

اما فرزندان تا زمان بلوغ و یا ازدواج از حق نفقه برخوردار هستند و مرد باید تا زمان بلوغ یا ازدواج فرزندان خود نفقه آن ها را به صورت ماهانه و منظم پرداخت کند. در صورت عدم پرداخت این حق از سوی مرد، حق شکایت برای فرزندان یا ولی مشخص شده برای آن ها وجود دارد.

انواع وکیل طلاق  - وکیل طلاق توافقی

انواع وکیل طلاق

وکیل طلاق بر حسب اینکه هر یک از زوجین بخواهد اقامه دعوا نماید یا اینکه با توافق زوجین باشد وظایف متفاوتی خواهد داشت. طلاقی که به درخواست زوج باشد را طلاق رجعی و طلاقی که توسط زوجه ارایه شود را طلاق بائن می نامند. طلاق توافقی نیز نوع دیگری از طلاق است که در آن از دو وکیل استفاده شود. در حقیقت در طلاق توافقی یک وکیل از طرف زوج و دیگری از طرف زوجه برای پیشبرد پرونده و فرآیند طلاق حضور خواهند داشت.

وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی می بایست اطلاعات کامل و به روزی در مورد قوانین و موارد این نوع طلاق داشته باشد. مهمترین مواردی که یک وکیل خانواده می بایست با توجه به شرایط در نظر داشته باشد شامل ضرورت گواهی پزشک قانونی در شرایط مختلف ، ضرورت گواهی عدم بارداری در هر یک از شرایط و … می باشد.

یکی از مباحث مشاوره حقوقی در زمینه خانواده و طلاق، گرفتن یک وکیل طلاق و مسلط بر موارد طلاق و احکام جاری آن است. رفع دغدغه‌ها و معضلات ناشی از موضوع طلاق بعضا کاری بسیار دشوار است و این دشواری نیاز به یک وکیل خبره در این حوزه را می‌طلبد. تشریفات شکلی طلاق طبق آئین دادرسی مدنی برای صحت طلاق علاوه بر شرایط اساسی، نیاز به پاره‌ای از تشریفات شکلی طلاق دارد که مرتبط با آئین دادرسی در خصوص نحوه بیان اراده در طلاق می‌باشد، شناخته شده است.

این تشریفات شامل دادخواست طلاق، اجازه دادگاه، حکم دادگاه، داوری در طلاق، نحوه عمل داورها، گواهی سلامت روانی زوجین، اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفتر رسمی، استفاده از مشاوره زنان در دادگاه، حق الزحمه و سایر حقوق زن پس از طلاق و گواهی وجود یا عدم وجود جنین می‌باشند. حال به تشریح هر یک از موارد عنوان شده می‌پردازیم.

وکیل طلاق رِجعی 

طلاق به دودسته رجعی و بائن تقسیم می‌شود. (ماده۱۱۴۳ قانون مدنی)
طلاق رِجعی نوعی از موارد باطل کردن ازدواج (نکاح) می باشد و نیز یکی از تقسیمات طلاق است که در کنار طلاق بائن قرار می‌گیرد. کلمه رجعی یا رجوع که به معنای بازگشت است ، اصطلاحا به وضعیتی گفته می شود که مرد پس از جدا شدن ، می تواند دوباره به زندگی مشترک با زوجه اش بازگرد و اصطلاحا (رجوع) کند. این رجوع صرفا با گفتن عبارت صورت نمیگیرد و هرگونه سخن یا فعلی که به نیت رجوع از طلاق باشد ؛ مانند لمس کردن، بوسیدران، در آغوش کشیدن، دال بر رجوع مرد است.

همچنین زن در ایام عده طلاق ، مانند همسر مرد می باشد و حتی وی از حق نفقه هم برخوردار است.در این گونه طلاق، رجوع توسط مرد صورت میپذیرد اما اگر چنین شد، مرد باید رجوع از طلاق خود را حد اکثر تا یک ماه اعلام کند؛ درغیر این صورت ممکن است به جرم عدم ثبت رجوع از طلاق محکوم شود.

لازم به ذکر است که رجوع مرد در طلاق رجعی کاملا به اراده خود وی است و زن نمی تواند مانع رجوع مرد بشود. مساله طلاق رجعی، یکی از مسائل مهم حقوق طلاق است و به علت ازدیاد تبصره ها میتواند بدون همراهی وکیلی خبره، بسیار گیج کننده باشد.

وظایف وکیل طلاق

زمانی که ما به منظور رفع مشکلات حقوقی به وکیل رجوع می کنیم و این فرد وکالت موکلین خود را قبول می کند، در حقیقت متعهد به انجام مجموعه ای از وظایف می شود. اما این وظایف شامل چه چیزهایی هستند؟

از آنجا که دانستن وظایف یک وکیل بخصوص وکیل طلاق برای موکلین بسیار مهم است. چرا که دید خوبی در ادامه روند رسیدگی به پرونده به موکلین می دهد. در نتیجه در ادامه به چند مورد از وظایف وکیل خانواده خواهیم پرداخت.

مشاوره دادن به بهترین شکل با توجه به شرایط موکل و سعی کردن بر سازش زوجین
وقت شناس بودن وکیل به جهت حضور در محاکم قضایی
بررسی پرونده های مشابه به منظور تسریع در امور پیگیری پرونده و ارایه مه موقع آنها به مراجع مربوطه
جمع آوری داده کافی و محکمه پسند به منظور دفاع از موکل خود
پیگیری مراحل دادرسی پرونده در هر مرحله و آگاه سازی موکلین در مورد آن ها

1- تنظیم دادخواست طلاق

هرگاه زن یا مرد بخواهند از یکدیگر طلاق بگیرند، ابتدا باید با وکیل طلاق مشورت کنند. سپس از دادگاه تقاضای طلاق نموده و طی دادخواستی دلایل و منضمات خویش را بطور مکتوب به دادگاه ارایه دهند تا از این طریق و با حکم دادگاه، اجازه طلاق صادر شود.

از تاریخ تصویب قانون حمایت خانواده زوج هایی که قصد جدایی از یکدیگر را دارند باید جهت رسیدگی و دریافت گواهی عدم امکان سازش به دادگاه مراجعه نمایند. بنابراین مراجعه به دادگاه برای زوجین اجباری است چه بین زوجین راجع به طلاق توافق شده باشد، چه فقط یکی از زوجین خواهان طلاق باشد.

هدف دیگر این کار محدود کردن موارد طلاق است، زیرا مراجعه به دادگاه و انجام بعضی تشریفات دادرسی و دخالت داورها سب می شود که از جدائی عجولانه زوجین جلوگیری شود و کانون گرم خانواده به آسانی از هم نپاشد. چون فعلا قانون دادگاههای عمومی لازم الاجراست،

دادگاه مدنی خاص منحل گردید و همه دادگاه های عمومی صلاحیت رسیدگی به امر طلاق را دارند. اصحاب دعوى طلاق مستقیما به دفتر دادگاه عمومی دادخواست می دهند، و باید هزینه دادرسی را طبق مقررات قانون آئین دادرسی مدنی بپردازند، و مادام که هزینه را نپردازند به دادخواست آنها رسیدگی نخواهد شد مگر اینکه به تشخیص دادگاه دادخواست دهنده معسر باشد.

2- تشریح روند اجازه دادگاه برای موکلین

یکی دیگر از مواردی که وکیل طلاق می بایست برای موکل خود تشریح کند روند اجازه دادگاه برای طلاق است. طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، مرد اختیار دارد تا هر زمان که بخواهد زن خود را طلاق دهد. چرا که این اختیار و آزادی مطلق شوهر در مورد طلاق با مصلحت اجتماعی سازگاری ندارد. از طرفی دین اسلام نیز طلاق را یک امر ناشایست و ناپسند می داند و به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته است. به همین دلیل قانون جدید به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی می گوید در صورتی که یک مرد بخواهد زن خود را طلاق دهد باید به دادگاه مراجعه کند و دادگاه نیز موضوع را به داور ارجاع می کند. در صورتی که بین آنان سازش حاصل نشود، اجازه طلاق به زوج دادهخواهد شد.

در قانون حمایت خانواده ضمانت اجرای کیفری برای طلاق بدون تحصیل گواهی عدم امکان سازش مقرر شده است، برابر ماده قانون حمایت خانواده که می گوید: هرگاه هر یک از طرفین عقد بدون تحصیل گواهی عدم امکان سازش مبادرت به طلاق نماید، به حبس جنحه ای از شش ماه تا یکسال محکوم خواهند شد. همین مجازات مقرر است برای سردفتری که طلاق را ثبت نماید.»

در قانون دادگاه مدنی خاص ضمانت اجرای کیفری برای طلاق بدون اجازه دادگاه پیش بینی نشده است، معهذا می توان گفت چون اجازه طلاق در این قانون همان گواهی عدم امکان سازش در قانون پیشین است و قانون حمایت خانواده در این خصوص نسخ نشده، پس مجازات مقرر در این قانون امروز هم لازم الاجرا است. بعلاوه سردفتری که طلاق مزبور را ثبت کرده از نظر انضباطی مسئول است و به مجازات انتظامی محکوم می شود.

3- گواهی سلامت روانی زوجین

مورد بعدی که وکیل طلاق به منظور تکمیل پرونده طلاق به زوجین توصیه می کند و باید مد نظر قرارگیرد، اخذ گواهی صلاحیت زوجین است. باید گواهی کتبی سلامت روانی زوجین در صورت مشکوک بودن وضع روحی آنان به دادگاه ارائه گردد

در انتها باید به این نکته اشاره کرد که موارد حقوقی بخصوص موارد مربوط به طلاق از پیچیدگی های زیادی است که ما را نیازمند به داشتن وکیل به منظور رسیدگی به پرونده هایی می کند که با موضوعیت طلاق وجود دارند.

در این مقاله سعی شد تا با دادن اطلاعات جامعی در مورد وکیل طلاق به یک سری پرسش ها پاسخ داده شود تا برای شروع و پیگیری پرونده دید بهتری داشته باشیم.

امیدواریم این مطلب و سایر مطالب وبسایت وکیل پرس توانسته باشد رضایت شما را در پی داشته باشد. در صورتی که در هر حوزه حقوقی، کیفری و … پرسشی دارید یا دچار مشکل شده اید می توانید با مشاورین و وکلای ما مطرح نمایید. مشاورین و وکلای  وکیل پرس در سریع ترین زمان ممکن اقدام به پاسخگویی و راهنمایی شما عزیزان خواهند کرد.

 سوالات رایج

چه گونه وکیل طلاق انتخاب کنیم

وکیل طلاق کیست؟

وکیل طلاق کسی است که از طرف شخص دیگر اعم از حقیقی یا حقوقی، برای وکالت انجام امور مربوط به طلاق تعیین می شود. همچنین می توان گفت که وکیل طلاق کسی است که سال ها در مورد دعاوی خانوادگی و موضوع طلاق به جمع آوری دانش و اطلاعات پرداخته و به کلیه امور مربوط به طلاق از قبیل مهریه، جهیزیه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، فسخ نکاح، عده زن، حق رجوع مرد و مسایلی از این دست آشنایی داشته باشد.
چند نوع وکیل طلاق وجود دارد؟

وکیل طلاق رجعی، توافقی، بائن و غیابی. البته شاخته ها چندان متمایز از یکدیگر نیستند.
موارد مهم در خصوص پرونده طلاق زوجین چیست؟

اول تنظیم دادخواست طلاق برای طرفین است. در ثانی باید روند اجازه دادگاه برای موکلین را تشریح کرد. و در انتها باید گواهینامه سلامت روانی زوجین را تایید نمود

وکیل طلاق چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

تا اینجا به طور کلی با جنبه های مختلف مسئله طلاق آشنا شدیم. همانطور که گفتیم ازدواج از نظر قانون یک نوع قرارداد ویژه محسوب می شود. ویژه از این نظر که این نوع قرارداد عملا به صورت مستقیم در زندگی افراد تاثیرگذار است. بر اساس این تعریف طلاق نیز نوعی فسخ قرارداد در قانون شناخته می شود.

اما سوالی که مطرح می شود این است که وکیل طلاق چه ویژگی هایی  باید داشته باشد؟ به طور کلی وکیل طلاق باید در مسائلی مانند قوانین مدنی و قوانین خانواده کاملا وارد باشد. همانطور که گفتیم عملا شرایط و فاکتورهای مختلفی در طلاق باید رعایت شود تا عملا دادگاه اقدام به صدور حکم طلاق کند.

به عبارت ساده تر برای صادر شدن حکم طلاق عملا چندین حکم مختلف مربوط به مواردی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … باید صادر شود. بنابراین وکیل طلاق باید بتواند در هر کدام از این موارد وارد باشد. داشتن تجربه کافی می تواند مسیر رسیدن به نتیجه مطلوب را کوتاه تر کند.

از طرف دیگر وکیل طلاق باید روانشناس خوبی نیز باشد. چرا که در مسئله طلاق راضی کردن فرد مقابل برای ایجاد یک توافق منطقی اهمیت بالایی دارد. همانطور که گفتیم هر چه این توافق ها بیشتر باشد عملا زمان صدور حکم طلاق کوتاه تر می شود.

بنابراین در انتخاب وکیل طلاق باید به این نکته توجه داشته که همه چیز در اینجا مسئله قانون دادگاه نیست. هر قدر که دو طرف بتوانند یک دیگر را راضی به توافق کنند و در موارد مختلف به یک نظر مشترک برسند عملا مسیر دادگاه از چند سال به چند ماه تقلیل پیدا می کند و این مهمترین وظیفه وکیل طلاق است.

هزینه وکیل طلاق خوب

چرا باید هزینه وکیل طلاق را بپردازید و از او کمک بگیرید؟

شاید کمک گرفته از یک وکیل طلاق یک هزینه اضافی است اما توصیه می شود در ازای هزینه وکیل طلاق، آرامش و پیروزی نهایی را برای خود تضمین کنید. روند طلاق تنش های بسیاری دارد و از نظر روانی افراد را تحت تاثیر منفی قرار می دهد. با وجود یک وکیل طلاق ماهر، حتی نیازی به حضور شما در دادگاه نخواهد بود و می توانید این بخش دردآور از زندگی را با کمترین استرس پشت سر بگذارید.

روند طلاق و به طور کلی امور دادگاهی افراد درگیر در دعاوی را در معرض کوهی از کاغذبازی ها و فرم های اداری قرار می دهد. یکی از مهم ترین چالش هایی که ایجاد می شود آماده کردن فرم ها و جمع آوری و ارائه اطلاعات صحیح و دقیق به دادگاه است.

همه این مراحل بدون دانش حقوقی و تجربه حضور در دادگاه های خانواده امکان پذیر نخواهد بود و شانس شما را برای پذیرش دلایل تقاضا توسط قاضی کاهش می دهد. بنابراین  اگر هزینه وکیل طلاق را متقبل نشوید، در نهایت باید شکست در پرونده را بپذیرید.

وکیل طلاق مفهوم دقیق تری از پیروزی برای شما تعریف می کند. زمانی که روند طلاق شروع می شود تنها چیزی که می خواهید "پیروزی" در پرونده است. اما این پیروزی چیست؟ دریافت تمامی حقوق مادی و معنوی خود؟ یا دریافت حضانت فرزند؟

هنگامی که در جریان پرونده طلاق قرار می گیرید با گذشت زمان برخی موارد برای شما اولویت پیدا می کند و برخی از خواسته های شما به خواسته هایی تبدیل می شود که حتما می خواهید به آن ها برسید. این همان مفهوم جدید از پیروزی است که وکیل خانواده یا همان وکیل طلاق برای شما تعریف می کند.

آگاه سازی نسبت به واقعیت های پرونده مهم ترین وظیفه وکیل طلاق نسبت به شما می باشد و بر اساس واقعیت های پرونده است که باید خواسته های خود را اولویت بندی کرده.

 

بر اساس این مواد، می توان گفت، وظایف وکیل طلاق، محدود به حدود و اختیاراتی است که موکل، طی قرارداد وکالت، به او اعطا می نماید. این وظایف، می تواند شامل ثبت دادخواست طلاق، حضور در جلسات دادگاه، انجام تجدید نظر خواهی، واخواهی، فرجام خواهی و اعاده دادرسی نسبت به آرای صادره در امر طلاق و هر امر دیگری که مورد نظر موکل است باشد. در واقع، حدود اختیارات وکیل پایه یک دادگستری را موضوع وکالت و اختیاراتی که موکل به وکیل می دهد، تعیین خواهد کرد. بر این اساس، وظایف وکیل طلاق عبارتند از: 

  1. دادن مشاوره حقوقی به موکل
  2. تنظیم دادخواست، لایحه و شکوائیه در خصوص موضوع وکالت و شروع فرآیند دادرسی با ثبت دادخواست
  3. حضور در جلسات، به نیابت از موکل تا ختم دادرسی و انجام هرگونه تجدید نظر خواهی، واخواهی و اعتراض فوق العاده به آرا در صورت اجازه موکل
  4. حضور در مراجع قضایی و شبه قضایی، نهادهای داوری، مراجع دولتی و غیر دولتی، جهت انجام مورد وکالت
  5. در ادامه، در این خصوص که چگونه یک وکیل طلاق خوب پیدا کنیم، توضیح خواهیم داد، و راه هایی را برای پیدا کردن یک وکیل طلاق خوب، ارائه خواهیم کرد.
چگونه یک وکیل طلاق خوب پیدا کنیم؟

پس از توضیح در خصوص وکیل طلاق و وظایف او، در این قسمت، قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم که چگونه یک وکیل طلاق خوب پیدا کنیم؟. پیدا کردن یک وکیل طلاق خوب، نقش مهمی در تعیین سرنوشت پرونده ما خواهد داشت؛ تا جایی که در بسیاری از موارد، به دلیل اینکه، نمی دانیم چگونه یک وکیل طلاق خوب پیدا کنیم، پرونده خود را به دست افراد غیر متخصص سپرده، و علاوه بر عدم حصول نتیجه، ضررهای مالی زیادی را نیز متحمل می شویم. راه های پیدا کردن یک وکیل طلاق خوب، عبارتند از:

جست و جوی لیست وکلای استان تهران و سایر استان ها، از طریق سایت کانون وکلا به نشانی icbar.org

استفاده از سامانه جست و جوی وکیل قوه قضائیه، به آدرس  مرکز وکلا، www.23055.ir

پرسش از کسانی که پرونده مشابه پرونده ما داشته اند و از وکیل، در این خصوص استفاده کرده اند.

داشتن یک جلسه مشاوره حقوقی، به صورت تلفنی یا حضوری، با وکیلی که قصد انتخاب او را داریم و شنیدن نظر او راجع به موضوع پرونده، قبل از انعقاد قرارداد وکالت.

استعلام وضعیت وکیل مورد نظر از طریق سامانه عدل ایران، جهت اطمینان از داشتن پروانه وکالت.

 آرین یحیی پور
نویسنده: آرین یحیی پور
به این مقاله امتیاز دهید
5.0 ( نفر 1 )
ثبت امتیاز:
1 2 3 4 5
آخرین مقالات جدایی و طلاق مشاهده همه
نظرات کاربران قوانین نظردهی
نظرات روانشناسی و مشاوره مقالات روحیه اولین نفری باشید که نظرتان را برای این مقاله ابراز می کنید!
برای ثبت نظرات، می بایست در سایت ثبت نام کرده باشید
ارسال و نمایش در سایت
نظر شما با موفقیت در سایت ثبت شد
مشکلی رخ داده است مجددا تلاش بفرمایید
ثبت نام برای مشاوره آنلاین روحیه

برای دست رسی کامل از طریق شماره موبایل خود ثبت نام بفرمایید

بستن پنجره ثبت نام
ثبت نام کمتر از 1 دقیقه طول می کشد.